Interiör
Ett litet vindfång finns före kyrkorummet. Golvet är belagt med så kallade viktoriaplattor, cementplattor, i svart och vitt med kantbård. Väggarna är putsade och målade ljusgula. Rummet får ljus från två mindre gjutjärnsfönster och portens överljus.
Kyrkorummet består av tornrum, långhus, kor samt korsarmar åt norr och söder. Läktare finns i båda korsarmarna. Slutna bänkar står på ömse sidor om mittgången i tornrum, långhus och i båda korsarmarna. Bänkarna går ut till ytterväggarna. En spetsbågig öppning finns mellan tornrum och långhus. Väggarna är putsade och färgade ljusgula. En panel sitter på väggen upp till bänkhöjd. Golvet är belagt med hyvlad grå kalksten sedan 2017. Under bänkkvarteren ligger furubrädor. Höga, lågt placerade, rundbågiga fönster ger ljus åt rummet. En röd målad linje omger fönsteröppningarna. Predikstolen och en flygel står i sydöst och dopfunten och en ljusbärare i nordöst i långhuset.
Tornrummet har platt tak, långhuset är välvt med två kryssribbvalv och koret med ett. Gördel och sköldbågar är spetsbågiga med följdskift. Valven vilar på tresprångiga pilastrar med kragband. Ribborna i långhuset har rektangulärt tvärsnitt i ovankant som övergår i treklöverformat profiltegel i nederkant. Valven är putsade och kalkmålade med bland annat bladrankor. Målningarna tillskrivs den så kallade Snårestadsgruppen och är daterade till omkring 1350. De återupptäcktes 1930 och restaurerades av H. Erlandsson. Över triumfbågen ses Kristus som världsdomaren tronande på en regnbåge. Från hans mun utgår en lilja åt ena hållet och ett svärd åt andra hållet. Vid hans ena sida knäböjer Maria. På hans andra sida syns svagt ärkeängeln Mikael som väger själarna medan en demon försöker få vågen att slå fel.
Triumfbågen mellan kor och långhus är rundbågig och smal. Koret är upphöjt med två steg. Golvet är belagt med terrazzoplattor i rött, svart och vitt med stjärnmönster. Koret är välvt med ett bemålat kryssribbvalv. Målningarna skildrar olika bibliska berättelser om Jesu liv. I den västra valkappan är målat de tre vise männen och änglar. I den östra valvkappan skildras Jesus himlafärd med knäböjande lärjungar nedanför.
Valvkapporna är fyllda med ett myller av detaljer och figurerna är omgivna av ornamentik.
Altaruppsatsen innanför altarringen upptar koret. Ett nygotiskt skrank med dörrar på ömse sidor om altaruppsatsen avskärmar absiden. Den är välvd med ett hjälmvalv synligt från långhuset. Även absidvalvet är målat med Kristus som världsdomaren men målningen är fragmentarisk och skadad av senare lagningar. Valvet är troligen primärt, uppfört samtidigt med absiden. På golvet ligger linoleum. I öster finns den spetsbågiga prästingången.
Södra korsarmen är välvt med ett vitputsat tunnvalv medan norra korsarmen har ett platt tak med en välvd kant intill väggarna. Båda korsarmarna har läktare som bärs av marmorerade pelare med bas och kapitäl. De täta läktarbarriärerna är indelad med marmorerade ramverk och fyllningar som senare har förhöjts med räcke av metall. Södra orgelläktaren byggdes 1951 medan den norra troligen är från 1800-talet. Orgelläktaren i söder är underbyggd med sakristia, pentry och kontor. Vindfång med trappor till läktarna finns i båda korsarmarna. Dörrarna i kyrkan är av ramverk och marmorerade fyllningar.
En brant trätrappa i tornrummet leder till tornets övre våningar med putsade väggar, brädgolv och kraftiga takbjälkar. I klockvåningen står klockbocken av furubjälkar med två klockor. Dubbla ljudöppningar finns i alla väderstreck. Vinden över långhuset nås från tornets första våning. Valven är isolerade med lösull. Taklaget, från förmodligen 1800-talet, består av sparrar, hanband, stödben. Takteglet ligger på ett underlag av stickspån. Kor- och absidvinden är inte besökt.
Inredning och inventarier
Altaret av ek i nygotisk stil från 1891 är ritat av Henrik Sjöström. Rektangulärt altare med sidor med ramverk och fyllningar. Ramverket har treklöverformade avslutningar. I altarets ovankant finns en rad med utskurna trianglar.
Altaruppsatsen i nygotisk stil från 1891 är ritat av Henrik Sjöström. Av ek med detaljer i förgyllning. Rektangulär med ett högre mittparti med gavelmotiv krönt av en snidad lilja. Mittpartiet flankeras av fialer, småtorn, liksom sidopartierna. Krucifixet hänger i mitten och omges av reliefer med kalk och ax, symboler för nattvardens vin och bröd.
Dopfunten från 1890-talet är gjuten av cement. Den runda cuppan är dekorerad med bland annat bågar och akantusblad och målad i flera färger. Skaftet är cylindriskt, foten är fyrkantig.
Predikstolen från omkring 1630 är av rikt snidad ek och tillskrivs Jacob Kremberg av A. Göransson. Renoverad flera gånger och kompletterad med nya delar. Predikstolen har varit polykromt bemålad men är avlutad och nu bara delvis målad. Den fyrsidiga korgen har markerade hörn med skulpturer av evangelisterna. Speglarna på sidorna har snidade reliefer med motiv från Jesus liv som födelse, korsfästelse, uppståndelse och himmelsfärden. Tidigare delar till predikstolen som överstycke till dörr och en snidad spegelrelief hänger på väggen i kyrkan.
Altarringen av ek i nygotisk stil från 1891 är ritad av Henrik Sjöström. Planen är femkantig. Räcket är genombrutet av treklöverformade arkadbågar och kolonnetter med kapitäl. Överliggare och knäfall är klädda med röd sammet.
Bänkinredningen är sluten, tillkom troligen på 1860-talet men byggdes om 1930 för att göras bekvämare efter ritningar av Theodor Wåhlin. Dörrarna och ryggstöden består av ramverk och fyllningar. Gavlarna är släta. En profilerad överliggare binder samman dörrar och gavlar. Bänkarna är målade i gråbeige med mörkare marmorerade fyllningar i gavlar, dörrar och framstycke.
Orgel 1 är byggd 1951 av O Hammarberg, Göteborg. Fasaden är ritad av domkyrkoarkitekt Eiler Græbe. Orgeln står på läktaren i södra korsarmen. Orgel 2 är en digitalorgel av märket Renaissance by Allen. Orgeln står inbyggd bland bänkarna i norra korsarmen.
Klockorna av malm är båda gjutna 1869 av O.L. Lindahls gjuteri i Öslöv. Klockorna pryds av inskriptioner och den ena även av växtbård.