Artiklar i Wikipedia som innehåller information om detta objekt eller närliggande ämnen.
Det finns inga länkar för objektet.
ARTIKLAR I WIKIDATA
Artiklar i Wikidata som innehåller information om detta objekt.
Det finns inga länkar för objektet.
BILDER I WIKIMEDIA COMMONS
Bilder i Wikimedia Commons som avbildar detta objekt.
Det finns inga bilder som avbildar objektet.
kaffeförpackning
Föremål
Bilden:
Licens: <mediaLicense>
Typ <itemType>
Objekt/föremål
Datering <presTimeLabel>
1970-tal
Plats <presPlaceLabel>
Sverige, Skåne, Malmö
Beskrivning<itemDescription>
Cylindrisk burk med räfflor. Locket: orange, med text i vitt och blått, dekor i guld. Sidan: fem färgfoto av olika landskapsblommor med text mot vit bakgrund.
Landskapsserien var Rune Ohlins idé och den blev liksom Carl Larsson serien mycket populär. Serien gavs ut i samband med att KF fyllde 80 år och den består av fem olika förpackningar för Cirkelkaffe....Visa hela
Landskapsserien var Rune Ohlins idé och den blev liksom Carl Larsson serien mycket populär. Serien gavs ut i samband med att KF fyllde 80 år och den består av fem olika förpackningar för Cirkelkaffe. Varje kaffeburk pryds med fem olika landskapsblommor från söder till norr. De vackra färgfotografierna är tagna av Sven Olsson som är fotograf för tidningen LAND. Texter skrivna av Rune Ohlin. Fakta kontrollerade av botaniker. Denna serie ingår i KM 84205-84209. Rune Ohlin arbetade som tecknare och grafisk formgivare hos Åkerlund & Rausing ca 1955-1960 och på PLM från 1960 fram till sin pensionering 1999. Rune Ohlin har under åren samlat exempel från sin verksamhet på PLM i form av original, provtryck, förlagor, oanvända förpackningar mm. Han har även samlat exempel på kollegors formgivning. Rune Ohlin fick bland annat utbildning på ÅR:s atelje där han började på 1950-talet. På ÅR:s atelje fanns den första reklamtecknarutbildningen i Sverige på 1940-talet. Som mest hade ateljén 35 tecknare anställda. Det var på 1960-talet. När PLM var som störst fanns nio tecknare anställda på ateljén. De sista åtta åren har formgivningen skett i datorer. Denna typ av grafisk design på förpackningar har under 1900-talets slut alltmer tagits över av annonsbyråer som står för hela marknadsföringen av en produkt. Även PLM har nu lagt ner sin ateljé. Rune Ohlin har även arbetat och ställt ut som konstnär, se uppgiftsboken. Med grafisk design finns han representerad på bl a Nordiska museet och Nationalmuseum.